Assertiviteitstraining Soest

Ontspannen opkomen voor jouw behoefte

  • Vind jij het lastig om op te komen voor jezelf?
  • Ben jij verlegen of onzeker?
  • Bots je regelmatig met anderen?
  • Wil je beter leren kritiek te ontvangen en geven?

Laat niet langer anderen bepalen hoe jij je leven inricht. Wij leren je op te komen voor jezelf en makkelijker de regie te houden.

Wat

Assertief zijn betekent op kunnen komen voor je eigen belang. Oog hebben voor je eigen behoefte en die ook kunnen uitspreken. Assertief overkomen wordt nogal eens verward met lekker kunnen zeggen waar het op staat. Op de waarheid vertellen. In deze assertiviteitstraining Soest leer je je eigen behoefte kennen en leer je deze uit te spreken. Je leert op te komen voor waar jij voor staat.

Assertief zijn is een kwestie van oefenen en doen. Tijdens deze interactieve training oefening je in grenzen stellen, omgaan met spanning en herken je jouw belemmerende gedachten. Je leert anders kijken naar lastige situaties. Zo vergroot je je effectiviteit en bereik je makkelijker je doel.

Hoe

In deze training werken we vanuit de RET, dat staat voor Rationele effectiviteitstheorie en is een methode om het verschil te leren zien tussen een situatie en hoe jij je daarover voelt. Daarmee bedoelen we dat het niet de problemen zelf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken. Met dit inzicht is het makkelijker om met lastige situaties om te gaan. Zo kom je makkelijker voor jezelf op en geef je eerder een grens aan.

Tijdens deze training werken we vanuit het ervarend leren. Praktische oefeningen en herkenbare situaties uit de praktijk worden afgewisseld met theorie. We werken met eigen casuïstiek en sluiten aan bij jouw leerbehoefte dat maakt deze interactieve training succesvol.

Programma

-Persoonlijk leerdoel bepalen

-Verschil assertief, agressief en sub-assertief

-Theorie Rationele Effectiviteitstheorie (RET)

-Oefenen met RET en herkennen eigen bril

Oefenen grenzen aangeven

-Behoefte benoemen en afstemmen

Voor wie?

Assertiviteit is opkomen voor je eigen belang met respect voor het belang van de ander. Wil je meer initiatief nemen, je grenzen beter bewaken en vaker ‘nee’ durven zeggen? Dan is de assertiviteitstraining Soest de juiste training voor jou.

 

Overige info

Deze training is zowel individueel als in een groep te volgen en duurt 1 dag.

Meer weten?
Assertiviteitstraining Soest
  • NA DEZE TRAINING:

  • GEEF JE MAKKELIJKER JE GRENZEN AAN

  • KUN JE JOUW WENSEN EN VERWACHTINGEN AANGEVEN IN EEN GESPREK

  • KUN JE MAKKELIJKER OMGAAN MET KRITIEK VAN ANDEREN

  • GEEF JIJ RICHTING AAN JE LEVEN

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.