Positive mindset

Dit is onze nieuwe kijk op vitaliteit!

Lichamelijke stress verminderen

Vitaliteit is de energie, veerkracht en motivatie waarmee mensen fysiek, mentaal en emotioneel in het leven staan.

Dat is het uitgangspunt van The Rechargery. We begeleiden mens en organisatie in het optimaliseren van die energie, veerkracht en motivatie en verbinden hoofd, hart en lijf met elkaar om optimaal te performen. En toch is dat niet altijd voldoende om mens en organisatie vitaal te houden. Door de combinatie en het verbinden van denken, voelen en doen kan lichamelijke stress verminderen.

Een nieuwe kijk

Met onze nieuwe kijk op vitaliteit komt iedereen in beweging! Ieder op de eigen manier en aangesloten op de eigen behoefte. Om te zien wat die nieuwe kijk inhoudt moeten we eerst terug naar het begin. Als je teruggaat naar het begin, het moment dat we geboren worden, zijn we vol energie, motivatie en veerkracht. Kijk maar eens naar een baby, die doet alles wat het tot de beschikking heeft om eten, drinken en warmte te krijgen. Die vitaliteit hebben we allemaal in ons. Je kunt dus helemaal niet zeggen, ‘ik ben niet vitaal’ of ‘vitaliteit is niets voor mij’, we hebben dat nu eenmaal allemaal in ons. De opdracht en kunde is om die eruit te halen en zo een hernieuwde connectie te maken met die (verloren) vitaliteit.

Vitaal worden? Neem eerst de weg terug 

Iedereen bezit dus voldoende vitaliteit. De kunst is om die energie, veerkracht en motivatie weer aan te kunnen spreken en in te zetten. Dat doen we door medewerkers bewust te maken van hoe die vitaliteit zijn kracht heeft verloren. Dat gebeurt zo; Als we opgroeien en ouder worden krijgen we, onbedoeld, boodschappen mee die invloed hebben op onze vitaliteit. Boodschappen van ouders, opvoeders, leraren of vrienden. ‘Doe eens niet zo druk!’, ‘Kijk uit!’ of ‘Doe voorzichtig!’ zijn voorbeelden van die boodschappen. Als we die boodschappen regelmatig horen dan planten die zich in ons hoofd, we maken ze eigen en we gaan er zelf in geloven. Als je maar lang genoeg hoort dat je voorzichtig moet doen dan word je vanzelf op je hoede. Zo leer je je gaandeweg in te houden en ontstaat een nieuwe mindset. Om lichamelijke stress te verminderen en weer 100% vitaal te worden leren we je andere boodschappen te gebruiken.

100% vitaal!

In onze programma’s leren wij medewerkers die boodschappen te herkennen en krijgen medewerkers inzicht in het effect van die boodschappen op de eigen vitaliteit. Medewerkers leren zo hoe ze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen om 100% vitaal te zijn. Vervolgens leren we hoe ze die boodschappen kunnen omzetten naar energie-vergrotende boodschappen. Zo ontstaat er een positive mindset en een nieuw patroon en kan energie, veerkracht en motivatie weer stromen. Zo vergroot je de vitaliteit van de organisatie en blijf je weg bij de ongemakkelijke gesprekken over gezondheid, eten en het motiveren om te gaan sporten.

Een vitaal hoofd maakt de juiste keuzes

Een vitaal hart verbindt in het contact met de ander

Een vitaal lijf kent en herkent de balans tussen inspanning en ontspanning

In al onze programma’s gebruiken we de kennis van Transactionele analyse en Systemisch werk om inzicht te krijgen in de patronen die we mee nemen uit onze eigen geschiedenis. Die patronen bepalen voor een groot deel de dynamiek van vandaag. We werken met methodes en inzichten vanuit de Bewegingsleer om inzicht te krijgen in de eigen beweging van inspanning en ontspanning. We maken medewerkers bewust van de eigen energiehuishouding. Dit doen we door de focus te leggen op hoofd, hart en lijf.  De kracht van, en kans op succes voor, is maximaal in de combinatie van die drie. Denken, voelen en weten in de juiste balans zorgt voor duurzame vitaliteit en zorgt dat lichamelijke stress kan verminderen.

Lichamelijke stress verminderen

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?