Waar gaat de Assertiviteitstraining Haarlem over?

Persoonlijke assertiviteit of assertief optreden is goed voor jezelf zorgen. Als je assertief bent kun je makkelijker opkomen voor jouw eigen belang en goed aangeven wat voor jou belangrijk is. Soms lukt dat minder goed en zie je vooral het belang van de ander of durf je jouw eigen belang niet aan te geven, dan spreken we van sub-assertief. Soms lukt het aangeven wat je belang is iets te goed, dan eis je jouw belang op of je gaat over de grens van de ander heen, dan spreken we van agressief gedrag.

In deze praktische Assertiviteitstraining Haarlem begeleiden we je in het vinden van de juiste balans tussen sub-assertief, assertief en agressief. Je leert makkelijker voor jezelf opkomen en je krijgt handvatten hoe je jouw belang duidelijk kunt maken zonder anderen voor het hoofd te stoten. Ook krijg je inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen en leer je krachtig een grens aan te geven.

Open training

1 dag

Gecertificeerd

Kleine groep

Workshop vitaal aan het werk
 • NA DEZE TRAINING:

 • KUN JE MAKKELIJKER GRENZEN STELLEN

 • WEET JE HET VERSCHIL TUSSEN ASSERTIEF, SUB-ASSERTIEF EN AGRESSIEF

 • KUN JE ONTSPANNEN JE BEHOEFTE AANGEVEN

 • KEN JE DE RET-METHODE

 • BEREIK JE MAKKELIJKER JE DOEL

Assertiviteitstraining Haarlem

Wat is het doel van de training?

Het doel van de Assertiviteitstraining Haarlem is om goed voor jezelf te zorgen door makkelijker op te kunnen komen voor jouw eigen belang. Met het makkelijker aangeven van grenzen kun je ontspannen reageren in elke situatie.

Welke onderwerpen komen aan bod in de training?

 • Verschil tussen assertief, agressief en sub-assertief
 • Eigen belang versus belang van de ander
 • Grenzen leren stellen
 • Theorie over Rationele Effectiviteitstheorie (RET)
 • Johari venster
 • Opkomen voor eigen belang
 • Verbinding maken met de ander
 • Behoefte benoemen en afstemmen

Hoe werken we bij The Rechargery?

Tijdens de training is er veel ruimte voor oefenen en ervaren. We werken in groepen van maximaal 8 deelnemers. In elke training stemmen we de eigen leerwens af op het programma.

Wat levert de Assertiviteitstraining Haarlem op?

Na deze training weet je makkelijker op te komen voor je eigen belang. Je durft een gesprek aan te gaan met de ander en daarin je wensen aan te geven. Je weet de balans te vinden in assertief zijn en hebt inzicht waar gedrag vandaan komt, zowel bij jezelf als bij de ander. Na de Assertiviteitstraining zorg je beter voor jezelf!

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die in de werkomgeving of privé assertiever wil zijn.

Kosten

€ 325,00 inclusief materiaal, naslagwerk en een heerlijke lunch

Data

Donderdag 09 juni 2022

Donderdag 14 juli 2022

Maandag 22 augustus 2022

Waarom The Rechargery

The Rechargery. Ervaren. Ontmoeten. Beleven.

 Bij The Rechargery zoeken we het avontuur op. Weg van de gebaande paden op zoek naar vaardigheden en kwaliteiten om beter te worden. Wij houden van doen. Beleven en ervaren. Pas dan zie je hoe iets in de praktijk werkt. In het doen vindt het onderzoek plaats, experimenteer je, onderzoek je resultaten en reflecteer je op het proces. Met ervarend leren zorgen we ontspannen leren en een blijvend resultaat.

Heb je vragen over de training?

Bel ons op 030-2072729 of mail naar info@therechargery.com

Ik doe mee!
Ik vond de training heel erg fijn. Het is makkelijk om met jou een open gesprek te voeren en er lijken weinig onderwerpen te zijn, die onbespreekbaar zouden zijn. Kortom je biedt een veilige omgeving. Ik heb een aantal nieuwe sterktes ontdekt. Waarvan ik het woord upchunken iig heb onthouden. Het Johari venster wil ik vaker toepassen. Ook acceptatie op mijn zwaktes en het de tijd geven om daar mee om te gaan en/of dat te verbeteren was een waardevolle les.
Mijn focus op dit moment is vooral mijn blik te richten op activiteiten die nodig zijn voor mijzelf zoals solliciteren (dit is nog best moeilijk, daar ik mijn werk leuker vind) en te kijken in welke rol ik communiceer (onbewust patroon).
Dank je voor de leerzame en nuttige dag. En wie weet tot een volgende keer!
Roos Z.

Overall ben ik blij met de inzichten die je me hebt gegeven en de hulp in mijn zoektocht naar mezelf en hoe ik goed daarmee om kan gaan om zo vrij, vrolijk, zorgeloos en ontspannen mogelijk te kunnen leven.

Johannes K.

Ik vond het prettig om even samen met collega’s, met iets anders bezig te zijn dan met werken. Na de training voelde ik me energieker doordat je je bewust werd van jezelf, los van de werkomgeving. De oefeningen waren prettig. Zijn goede handvaten om hier dagelijks mee aan de slag te gaan.

Marjon W.

Ik vind de combinatie van ‘de mens’ en het werk super. Een training gericht op het totale plaatje en niet alleen op kennis en vaardigheden. Wat zet je in als mens. Wie ben je en hoe maak je optimaal gebruik van je kwaliteiten! Super.”  

Anna van S.

Wil je meer lezen over Assertiviteit?

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?