Wil jij stress de baas worden?

Stress de baas

Hoe sneller je de alarmsignalen van je lijf herkent en de oorzaak kunt aanpakken, hoe kleiner de kans dat je overspannen of burn-out raakt. In deze coaching leer je jouw stressvolle situaties herkennen, en train je jezelf om stress te verminderen. Hoe zorg je dat je ontspannen je werk blijft doen? Hoe kun je je na een dag werken weer goed ontspannen? Wat zijn jouw triggers om in de stress te schieten en hoe voorkom je een burn-out? Individueel werken we aan het voorkomen van stress en het effectiever inzetten van je energie.

In deze coaching ‘stress de baas’ werken we vanuit de verbinding tussen hoofd, hart en lijf. Zodra die verbonden zijn kan energie weer stromen.  Zo blijf je ontspannen en werk je aan duurzame vitaliteit.

Vitaal hoofd

Jouw hoofd (je ratio, je gedachten) kan je helpen in het maken van keuzes, in het doen van een analyse en in het weten én je hoofd kan in de weg zitten. In de weg zitten in het gevoel dat dingen moeten, in het hardgrondig negeren van signalen van overspannen en in het denken dat we het alleen moeten doen.  Zo zorg je ervoor dat je te weinig rust neemt en niet goed voor jezelf zorgt. In onze coaching leren we je je hoofd goed te gebruiken. In het weten wat goed voor je is en wat niet en in het kunnen vast blijven houden aan een herstelplan.

“Zacht en vriendelijk.Tegelijkertijd wel degelijk aanwezig kijkend naar lichaamstaal en goed luisterend. Dat blijkt onmiddellijk uit de feedback. Is in staat ontspannen en gericht door te dringen tot de kernissues. In vond dat bloedirritant in het begin maar je hebt me goed geholpen”

Gijsbert van E.

Vitaal hart

Met jouw hart maak je verbinding met de mensen en dingen om je heen. In het kunnen verbinden zit vaak ook de pijn en frustratie van het niet kunnen verbinden. Als je niet kunt verbinden zoek je de ander niet meer op en deel je niet meer hoe het met je gaat.  Zo vergeet je de signalen te delen en kom je er alleen voor te staan. We hebben de verbinding met ons hart nodig om ons uit te kunnen spreken, om te kunnen laten weten wanneer we over grenzen gaan en om te weten hoe het werkelijk met ons gaat. Wij leren je weer te verbinden met je hart om je zo makkelijker uit te spreken en hulp te kunnen vragen als dat nodig is.

Vitaal lijf

Jouw lijf liegt niet. Het is een machtig apparaat dat feilloos aanvoelt en weet heeft van inspanning en ontspanning en het is een systeem dat jarenlang kan verduren. Totdat het op is. Je kunt jarenlang signalen negeren en doorgaan, over je eigen grens gaan en het slopen van je lijf niet zien. Tot het stopt. Dan blokkeert het, heeft rust nodig en kan niet verder. In ons programma leren we je weer naar je lijf te luisteren en de signalen serieus te nemen. Zo vind je de juiste balans tussen inspanning en ontspanning en word je effectief op de manier die jou past.

Opzet

In de coaching Stress de baas worden krijg jij weer controle over je energiehuishouding. Je kent je eigen grenzen en kan deze aangeven. Je kunt makkelijker ontspannen en doet met plezier de dingen die je moet doen. Zo voorkom je overspanning en langdurig uitval.

Je werkt in sessies van anderhalf uur met tussen de sessies huiswerkopdrachten.

Meer weten?
Stress de baas
  • NA DEZE COACHING:

  • BEN JIJ STRESS DE BAAS

  • HEB JE CONTROLE OVER JE WERK-PRIVÉ BALANS

  • KEN JE JE EIGEN TRIGGERS DIE STRESS VEROORZAKEN

  • VIND JE SNELLER JE ONTSPANNING

  • BEREIK JE MAKKELIJKER JE DOEL

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?