Herstellen burn out

Een burn out ontstaat door langdurige overbelasting van het lichaam en het veelvuldig negeren van signalen van overspanning.  Ons lichaam is een sterk apparaat dat veel aankan. Tot een bepaalde grens. Dan schakelt het zichzelf in ‘power saving modus’, om erger te voorkomen. Wat een fantastisch mechanisme! Juist omdat dat lijf zoveel aankan duurt het (te) lang voordat we burn out klachten serieus nemen en bespreekbaar maken. Dat maakt dat de eerste stap die gemaakt moet worden op weg naar herstel is om te accepteren dat je een burn out hebt. Daarna onderzoek je jouw patroon van overspannen en hoe je in een burn out terecht bent gekomen. In de derde fase tenslotte werk je aan een oplossing.

“Iedere sessie met jou ben ik onder de indruk over jouw werkwijze en hoe jij bepaalde mechanismen en automatismen van mij zo goed en snel doorziet. Na jaren van worstelen en dat ik niet wist waar dingen vandaan kwamen, en waarom ik de dingen deed, had jij in een paar sessies al de pijnpunten eruit gehaald.”

Henrie van B. Docent

Om goed te herstellen van een burn out of een bijna burn out, en te zorgen dat je na uitval vitaal blijft bieden we individuele coachtrajecten ‘Herstellen burn out’ aan. Na een vrijblijvende intake werken we aan herstel van energie, veerkracht en motivatie vanuit hoofd, hart en lijf. Je onderzoekt de oorzaak van uitval, krijgt inzicht in de patronen die jij hebt ontwikkeld om niet optimaal vitaal te zijn en je krijgt inzicht in de triggers die bij jou stress veroorzaken. We leren je controle te krijgen over die stress en leren je weer de regie te voeren over je eigen energiehuishouding.

In ons programma Herstellen burn out werken we aan integraal herstel. In de verbinding tussen hoofd, hart en lijf wordt herstel van burn-out duurzaam en blijvend.

Vitaal hoofd

Ons hoofd (ons ratio, onze gedachten) kan ons helpen in het maken van keuzes, in het doen van een analyse en in het weten én ons hoofd kan in de weg zitten. In de weg zitten in het gevoel dat dingen moeten, in het hardgrondig negeren van signalen van overspannen en in het denken dat we het alleen moeten doen.  Zo zorg je ervoor dat je te weinig rust neemt en niet goed voor jezelf zorgt. In ons herstelprogramma leren we je je hoofd goed te gebruiken. In het weten wat goed voor je is en wat niet en in het kunnen vast blijven houden aan een herstelplan.

Vitaal hart

Met ons hart maken we verbinding met de mensen en dingen om ons heen. In het kunnen verbinden zit vaak ook de pijn en frustratie van het niet kunnen verbinden. Als je niet kunt verbinden zoek je de ander niet meer op en deel je niet meer hoe het met je gaat.  Zo vergeet je de signalen te delen en kom je er alleen voor te staan. We hebben de verbinding met ons hart nodig om ons uit te kunnen spreken, om te kunnen laten weten wanneer we over grenzen gaan en om te weten hoe het werkelijk met ons gaat. Wij leren je weer te verbinden met je hart om je zo makkelijker uit te spreken en hulp te kunnen vragen als dat nodig is.

Vitaal lijf

Ons lijf liegt niet. Het is een machtig apparaat dat feilloos aanvoelt en weet heeft van inspanning en ontspanning en het is een systeem dat jarenlang kan verduren. Totdat het op is. Je kunt jarenlang signalen negeren en doorgaan, over je eigen grens gaan en het slopen van je lijf niet zien. Tot het stopt. Dan blokkeert het, heeft rust nodig en kan niet verder. In ons programma leren we je weer naar je lijf te luisteren en de signalen serieus te nemen. Zo vind je de juiste balans tussen inspanning en ontspanning en word je effectief op de manier die jou past.

Neem vrijblijvend contact op over ons programma ‘Herstellen burn-out’, we kijken graag samen met je hoe we jouw maatwerkprogramma vorm kunnen geven.

Meer weten?
Herstellen burn-out
  • NA DIT PROGRAMMA:

  • BEN JE IN STAAT OM DE BALANS TE VINDEN TUSSEN INSPANNEN EN ONTSPANNEN.

  • WEET JE JE VITALITEIT WEER VOLLEDIG TE BENUTTEN.

  • KUN JE MAKKELIJKER ‘NEE’ ZEGGEN.

  • HERKEN JE DE SIGNALEN VAN OVERSPANNING.

  • KUN JE DE VERBINDING MAKEN MET DE ANDER.

  • WEET JE DE JUISTE KEUZE TE MAKEN.

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?