VitaMail houdt focus op vitaliteit

Het is lastig om de focus op fit en vitaal werken te krijgen en vitaliteit het hele jaar op de agenda te houden. In de hectiek van elke dag met onderwerpen en thema’s die ook onder de aandacht gebracht moeten worden lukt het je niet om vitaliteit trending topic te maken.

Als HR-professional weet je als geen ander dat vitale medewerkers beter performen en (ziekte)kosten besparen. Hoe zorg je dat de aandacht voor een gezonde levensstijl niet wegebt na een interventie of na een weekprogramma vitaliteit?

De interventies en programma’s rondom vitaliteit die je bedacht hebt leveren te weinig ROI op en kosten je veel tijd. En dan heb je ook nog  de reacties uit de teams, op de door jou bedachte en ingekochte interventies. Er is altijd wel iets te mitsen of maren.

Je wilt graag dat werken aan vitaliteit als prettig en zinvol wordt ervaren en niet als moeten. Hoe houd je dan de focus op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Waar bestaat VitaMail uit?

Een jaar lang ontvangen alle medewerkers elke week een VitaMail. Elke mail is gekoppeld aan een thema.

Elke mail bevat afwisselend;

Work-outs

Deze mails bevatten een doe-activiteit die de conditie en beweging stimuleert. Ze bevatten instructie, een video met voorbeeld en een link naar extra oefeningen.

Opdrachten

Uitdagende opdrachten die medewerkers alleen, in een duo of zelfs met het hele team moeten doen. Altijd gekoppeld aan het thema van die maand.

Quizzen

Wij zijn gek op quizzen! Een quiz is een ontspannen manier om kennis en theorie eigen te maken en heeft een competitief element. Een quiz zorgt dat medewerkers makkelijker aansluiten en meer motivatie hebben om aangehaakt te blijven.

Challenges

Een challenge versterkt het ‘samen’gevoel en zorgt ervoor dat de focus op vitaliteit blijft. Een challenge is vaak een opdracht voor een team of een afdeling met een competitief element.

En altijd

heel veel tips en tricks, met een link naar de theorie bij het thema, ondersteunende video en audio en achtergrondinformatie.

Bekijk hier een drietal mails en zie hoeVitaMail werkt.

Hoe gebruik ik VitaMail?

VitaMail is perfect te integreren in jullie huidige programma rond vitaliteit. We kunnen met ons aanbod aansluiten bij bestaande thema’s  en passen onze opdrachten aan op lopende activiteiten.

Staat vitaliteit nog niet op de agenda? Met VitaMail heb je de juiste tool in handen om vitaliteit op de agenda te krijgen en kan iedereen kennis maken met vitaliteit. Door het gevarieerde aanbod, de ijzersterke kennisbank en de interactieve omgeving maken alle medewerkers diepgaand en op een prettige manier kennismaken met vitaliteit.

VitaMail
  • VITAMAIL IS:

  • LAAGDREMPELIG.

  • VANAF 1 EURO PER MEDEWERKER.

  • EEN JAAR LANG VITALITEIT OP DE AGENDA.

  • GEVARIEERD EN VERRASSEND AANBOD.

  • DOOR IEDEREEN TE VOLGEN.

Meer weten?

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?