Dick Advocaat, laat vaker je tranen zien!

Dick Advocaat

Hij nam vorige week, na 1105 duels afscheid als trainer, Dick Advocaat. Trainer van Feyenoord. Dit was zijn laatste wedstrijd en hij won. Het raakte hem en dat raakte mij. Zo’n kleine, grote kerel die zo hartstochtelijk probeert zijn emoties te verbergen. Vechtend tegen de tranen en het idee dat dit niet gezien mag worden beende hij van het veld.

Tranen

Dick, ik vind je tranen prachtig, net als heel veel met mij! Ze staan je goed, zeker omdat je als trainer, en in die rol als voorbeeld voor de groep, leiderschap toont in al zijn facetten. Daar hoort zeker ook emotie bij en zoals dat werkt met emotie, de tranen krijg je er vaak gratis bij. Met die tranen laat je de liefde voor je vak, de vreugde van het winnen en het verdriet van het afscheid moeten nemen zien. Met je tranen laat je zien dat je mens bent en dat is in het voetbal het beste rolmodel dat we nu kunnen gebruiken.

Mannencoaching

Vind jij het ook lastig om emoties te tonen? Ben jij net als Dick iemand die liever wegloopt voor zijn tranen dan ze te laten zien? Zou je liever je emoties willen kunnen tonen en jezelf makkelijke laten zien?

Ik coach mannen in het omgaan met emoties. Stevig, mild en oprecht. Na de coaching zit je lekkerder in je vel en ben je evenwichtiger. Zoek me op voor een vrijblijvende afspraak!

Allard Klok

Dick Advocaat

Deel deze post!

Benieuwd hoe onze programma's teams beter laten samenwerken?